Тернопільських діток нагородили за кращі малюнки. Фото

PA250005

25 жовтня  в приміщенні Тернопільської ЗОШ №11 за сприяння Тернопільського міськрайонного  центру зайнятості відбувся Ярмарок професій.

43 учні молодших та середніх класів взяли участь у конкурсі малюнків «Професії моєї мрії». Усі учасники малювали професії, які в подальшому хотіли би здобути. Усі малюнки дітей вражали своєю яскравістю, різноманітністю, виокремленням певних деталей. Діти старались за допомогою кольорів, акцентів на певних деталях переконати у важливості своєї професії, її соціальної значимості.

Серед малюнків у дівчаток популярні були професії продавців, перукарів, медичних працівників, кухарів, дизайнерів одягу, художників. А от юнаки бачили своє майбутнє в технічній сфері, тож зображали будівельників, залізничників.

Цінними призами були відзначили Пайончківський Дмитро, учень 4 класу, який  на малюнку зобразив професійну діяльність залізничника, Олена Ревіцька, учениця 7 класу, котра вбачає себе у майбутньому художником. Неабияким художнім смаком вирізнялися роботи учениць 4-го класу Сагайдачної Ірини та Нікітюк Вікторії, які описали професії перукаря та ветеринарного лікаря відповідно.

PA250007

А для того щоб ознайомити школярів 9-тих класів із актуальними професіями, за якими навчають у Тернополі, були запрошені представники Тернопільського технічного коледжу та Вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. За допомогою відеопрезентацій, які демонстрували навчальні заклади, школярі перенеслись у вир студентського життя: ознайомились із професіями та спеціальностями,  навчальними та виробничими аудиторіями.

Дівчата більше цікавились професіями кухаря, пекаря, гувернера та соціального робітника. А хлопці із захопленням вивчали професії радіомеханіка, електрогазозварника, слюсаря з ремонту автомобіля та водія.  Студенти Технічного коледжу на власному прикладі розповідали школярам про обрані професії та ділились порадами як вірно обирати майбутній фах.

Школярі отримали нові враження та знання про професії, які на сьогоднішній день користуються попитом на ринку праці. Психолог школи Оксана Тригук висловила слова подяки за яскраві враження від заходу: «Сподіваємось, що учні зможуть наблизитись до реалій навчання та впевнитись  у своєму професійному виборі».

Начальник відділу довідково-інформаційної роботи з населенням міськрайонного центру зайнятості Галина Приступа

 

1 коммент. к Тернопільських діток нагородили за кращі малюнки. Фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com