Тернопільські першачки залишаться без математики?

навчанняПідручники з математики для 1-го і 2-го класів авторства Ф. Рівкінд та Л. Оляницької не можуть використовуватись у навчальному процесі через велику кількість помилок.

Такий висновок зробили фахівці з Інституту української мови НАН України на запит комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

Про це йдеться у повідомленні Комітету, опублікованому у понеділок, 28 жовтня.

Експерти Інституту дослідили підручники після офіційного звернення комітету і виявили численні мовні (орфографічні, пунктуаційні, граматичні, стилістичні, логічні, а також технічні) помилки.

Тексти підручників, як йдеться у висновку, суперечать чинним правописним нормам сучасної української літературної мови. Найбільш показові помилки експерти розписали на 9 сторінках.

У висновку експертів зазначається, що з огляду на велику кількість мовних помилок, згадані підручники з математики “не можна використовувати у навчальному процесі початкової школи”.

Голова Комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич направила Міністру освіти і науки експертний висновок Інституту української мови з метою виправлення у ході навчального процесу вказаних в експертному висновку помилок. Нагадаємо, що новий підручник від міністерства Табачника коштує половину прожиткового мінімуму.

vidomosti-ua.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com