Держінспекція “нахімічила” зі штрафами

прокуратураПрокуратурою області проведено перевірку додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення в діяльності Територіальної державної інспекції з питань праці у області.

Перевіркою з’ясовано, що при винесенні постанов про притягнення до адміністративної відповідальності, інспекторами не роз’яснюється порядок примусового стягнення подвійного розміру штрафу, у разі несплати у визначений строк. Унаслідок цього не лише порушники уникають відповідальності, а й до державного бюджету не надходять суми штрафів, накладених на винних осіб за скоєні правопорушення.

Встановлені випадки незаконного притягнення до відповідальності посадовців без присутності порушника. Поширеними є факти складання протоколів без повідомлення особи порушника, без наведення достатніх доказів або ж після закінчення строку накладення адміністративного стягнення, що в подальшому призводить до закриття судами згаданих справ. З початку року судами області закрито практично кожну третю справу за матеріалами інспекції.

З метою усунення порушень та притягнення винних осіб до встановленої відповідальності прокуратурою області внесено подання начальнику Територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області.

З початку року за втручання органів прокуратури області скасовано майже 300 незаконних актів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com