В мешканця Тернопільщини знайшли цілий арсенал вибухівки

ГранатиПід час санкціонованого обшуку помешкання жителя Бучацького району співробітники райвідділу міліції виявили декілька пакетів з порохом і тротилом та три авіабомби часів війни.

За словами чоловіка, вибухівку і снаряди він знайшов, а використовувати їх планував для риболовлі. Схоже тим, що за здійснення браконьєрського вилову риби за допомогою вибухівки передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність, бучачанин не вельми переймався. Та й про власну безпеку чоловік геть не дбав – вибухові речовини та військові «раритети» зберігав у підвалі власного дому.

При огляді авіаційних бомб, міліціонери виявили сліди від болгарки, а це означає, що власник житла намагався їх розпиляти. Лише торік на Тернопільщині розбираючи міну у власному будинку підірвався пенсіонер, та схоже новина про цей трагічний випадок нічого не навчила бучачанина.

Тротил і порох міліціонери вилучили. Для утилізації бомб були залучені рятувальники.

Даний факт внесений у Єдиний реєстр досудових розслідувань з правовою кваліфікацією статті 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Міліціонери наполегливо просять: не намагайтесь самостійно розібрати боєприпаси! Якщо ви виявили небезпечний чи підозрілий предмет, ні в якому разі не торкайтесь його і не транспортуйте в інше місце. Краще обгородіть знахідку, обмежте доступ до неї інших осіб та негайно телефонуйте у міліцію за номером «102» чи в управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в області – «101». До приїзду спеціалістів-вибухотехніків виконуйте усі їхні рекомендації.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com