В Тернополі на виборах двоє людей порвали свої бюлетені

вибориУсі виборчі дільниці Тернопільщини вчасно розпочали свою роботу. Забезпечувати охорону громадського порядку на дільницях міліціонерам допомагають члени громадських формувань, активісти та власники зареєстрованої мисливської зброї.

На території області діє 5 окружних виборчих комісій (Збараж, Зборів, Теребовля, Чортків, Тернопіль), на яких знаходитися 1183 дільничні виборчі комісії, за правопорядком на них стежать понад 1300 міліціонерів.

Під час передвиборчого процесу в органи внутрішніх справ Тернопільщини надійшло вісім повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. За усіма фактами правоохоронці провели перевірки і прийняли відповідні рішення.

Сьогодні у день волевиявлення станом на 12 годину правоохоронці зафіксували два порушення, пов’язаних з проведенням виборів. Зокрема, один із інцидентів стався у Тернополі на дільниці, що у ЗОШ №19. Тернополянин, 1971 року народження, який прийшов голосувати, порвав свій бюлетень. Чоловік мотивував свій вчинок небажанням віддати свій голос за будь-кого із кандидатів. За попередньою інформацією, тернополянин був напідпитку. Даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158-2 КК України (Незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму).

Ще один подібний випадок трапився в обласному центрі на виборчій дільниці, що знаходиться у ЗОШ №28. Там пенсіонер теж порвав бюлетень та вимагав від комісії видати йому новий документ для голосування. Даний факт правоохоронці задокументували та вирішують питання про внесення його до ЄРДР.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com