Тернопільські волонтери спіймали Міноборони на брехні. Відео

міноборониПредставники самооборони Тернополя заявили, що волонтерські організації надають допомогу армії краще, ніж Міністерство оборони та штаб АТО.

Про це повідомляє  ZIK. Тернопільських волонтерів, які надають допомогу українським військовим у зоні антитерористичної операції на Донбасі, здивувала і  обурила заява командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Анатолія Пушнякова про те, що 70% підрозділів, які беруть безпосередню участь в АТО, уже забезпечені зимовою формою одягу. Самооборонівці кажуть, що це неправда.

«Хочу йому (Анатолію Пушнякову – ред.) передати привіт і сказати, що Міністерство оборони майже нічого не робить для забезпечення наших вояків. Тільки сьогодні з цієї кімнати вийшло два десятки бійців із різних підрозділів, у яких взагалі немає необхідних зараз речей. Зокрема, у них немає теплого одягу. Це стосується і 80-тої бригади, і 54-тої, і ОРБ та інших. Там, на Донбасі, зараз дощі, вночі +5, а вони сидять без наметів і теплого одягу», — обурювався волонтер Роман Павлишин.

Щоб допомогти нашим військовим, тернопільські самооборонівці організували цех із пошиття теплого одягу, кравчині і навіть один кравець працюють як в офісі Самооборони, так і вдома. Нещодавно тернопільським волонтерам, які допомагають бійцям АТО, передали теплу тканину для пошиття спідньої білизни і спецтканину для пошиття військової форми. Кошти на матерію збирали українські митці з-за кордону та волонтери з Польщі. Наразі, за словами самооборонців, цех освоїв пошиття теплих жилетів та зимових бушлатів, у яких мають потребу бійці.

«Ми беремося за будь-яку роботу – недавно почали шити навіть пелюшки для немовлят Краматорського пологового будинку. Постійно шиємо постільну білизну, рушники для польових шпиталів. Зранку встаєш і не знаєш, що будеш робити увечері. Годуємо армію та вдягаємо, як справжні тиловики», — розповідала волонтерка Лілія Мусіхіна.

Самооборонівці кажуть, що й надалі проводитимуть збір коштів та медикаментів на потреби українського війська, займатимуться пошиттям одягу, і закликають громадськість долучатись до ініціативи.

1 коммент. к Тернопільські волонтери спіймали Міноборони на брехні. Відео

  1. ганна сказав:

    чому ви дивуетеся, не розум1ю. Вони весь час брешуть. Нав1ть вже до такого д1йшли, що сам Гелетей у прямому еф1р1 сказав, що Рос1я скинула дв1 ядерн1 бомби на Укра1ну. В1н що, ненормальний?. В1н що не розум1е, як1 результати дають атомн1 бомби? Та справа не в тому, що в1н там бреше про Рос1ю. Рос11 плювати на його придурковат1 заяви. Справа в оому, що думають про Укра1ну, коли в 11 кер1вництв1 перебувае така людина, котра бреше на кожному кроц1 та щн бозна що. Просто напакостив Укра1н1, виставив в такому св1тл1, що там керують державою одн1 недоумки. А ви кажете. що ви там сп1ймали його на брехн1. Там 1 ловити не треба – кожне слово таке.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com