Стецьків: “Регіони” розраховують на “Свободу” Тягнибока

Депутат від НУНС Тарас Стецьків вважає, що Партія регіонів контролюватиме місцеву владу на Західній Україні за допомогою ВО “Свобода”.

Про це він сказав в інтерв’ю “Львівській газеті”.

На думку Стецьківа, “Регіони” не матимуть великої фракції ні в обласній, ні міській Львівській раді, тим паче на рівні районних центрів області, але вони “розраховують на дві речі”.

“Перше – подрібненість фракцій, відтак пройде по три-чотири депутати від демократичних партій, які між собою не домовляться. І друге – вони розраховують на появу доволі великих фракцій від ВО “Свобода”, – сказав він.

“ПР вибудовує головного й дуже зручного опонента у вигляді “Свободи”, яка, крім націоналістичної риторики і крайнього радикалізму з присмаком істерики, поки що нічого Україні не принесла. Це ті дві речі, за рахунок яких регіонали розраховують контролювати місцеву владу в Західній Україні”, – додав Стецьків.

Він зазначив, що в нього інколи складається враження, що “Свободу” придумано для того, щоб дискредитувати Галичину й націоналізм як такий в очах українців”.

“Дуже часто те, що вони роблять, не вкладається в рамки здорового глузду”, – сказав він.

На питання щодо джерел фінансування “Свободи” Стецьків відповів:

“Переповідають різні плітки. Вони кажуть, що всіма їхніми фінансами відає якась міфічна економічна рада. Я не входжу до цієї структури, не є членом “Свободи”, тому прізвищ назвати не можу. Але як людина, яка давно і професійно займається політикою, приблизно знаю, скільки коштує оренда білбордів, скільки коштує сюжет на телебаченні, скільки коштує площа в газеті”.

“Кажуть про різних. Не називатиму їх, але тут, як казав Кузьма Прутков, зри в корінь – кому це вигідно? Крайній радикалізм у теперішній ситуації радше шкодить, аніж допомагає, але крайня радикальна партія є дуже на руку нинішній правлячій силі, щоби в Центральній, Південній і Східній Україні показувати “звіряче обличчя” українського націоналізму”, – додав він.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com