Три кандидати Порошенка виграли “мажоритарки” на Тернопільщині

ПорошенкоЦВК підвела підсумки виборчих перегонів по мажоритарних округах на Тернопільщині.

У Центрвиборчкомі вже обробили 100% протоколів по усіх “мажоритаках” області.

Так, згідно даними, народними депутатами стали три кандидати від Блоку Петра Порошенка, один “свободівець” та один самовисуванець.

У 163 окрузі з центром у Тернополі перемогу здобув самовисуванець Тарас Пастух.

Заручившись підтримкою партії «Самопоміч», гендиректор заводу «Опілля» переміг найближчих конкурентів — самооборонівця Майдану Івана Ковалика і «свободівця» Олексія Кайду майже на 12%.

Додамо, що Тарас Пастух в липні цього року записався добровольцем в зону АТО і служить у розвідувальній роті 128-ої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України.

Єдиним із кандидатів в нардепи, хто вдруге отримав  довіру мешканців Тернопільщини, став «свободівець» Михайло Головко. Він здобув перемогу у 164 виборчому окрузі ()цент – місто Збараж). За нього проголосували 35,64% виборців (39 061). Нагадаємо, у 2012 році Михайло Головко також святкував перемогу на цій “мажоритарці”.

У інших трьох округах перемогу здобули кандидати від Блоку Петра Порошенка. Так, в окрузі № 165 з центром у місті Зборів виборці віддали найбільше своїх голосів Тарас Юрику (45,09%).

40,48% голосів у виборчому окрузі №166 (з центром у місті Теребовля) набрав Микола Люшняк. Нагадаємо, Микола Люшняк  у 2012 році теж балотувався до Верховної Ради по цьому ж округу, але від партії «Удар». Тоді він зайняв третє місце, набравши 20.12%.

В окрузі №167 переміг Олег Барна. Він здобув 28,53% голосів (28 403). До слова, Олег Барна — брат керівника штабу Порошенка на Тернопільщині і депутата Тернопільської облради Степана Барни. Тепер вже нардеп працює вчителем в селі на Чортківщині, а в серпні цього року записався в добровольці і зараз воює в зоні АТО.

маж 100 Тернопільщина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com