30 г масла і 40 г макаронів – меню бійцям від держави. Відео

ато кухняПоки бійців на фронті годують волонтери, у складах Міноборони залежуються мільйони банок тушонки. У банках закручена свинина, а солдатам прописана тільки яловичина. Через бюрократичну тяганину на складах залежується якісна тушонка.

Добовий харч одного солдата коштує менше 20 гривень. Дехто не скаржиться, інші не приховують, що урізноманітнюють раціон силами волонтерів. У міністерствах питання харчування бійців заходить у глухий кут, – повідомляє ТСН.

Меню військовослужбовців чітко регламентується постановою Кабміну. Є кілька норм, прорахованих міністрами до грама. Перша – загальновійськова, у переліку серед іншого є й 150 грамів риби, огірки, помідори та зелень, сухофрукти і два яйця, остання норма – на тиждень.

У другій нормі, так званій льотній, раціон багатший. Тут і м’ясо птиці, і копченості, молоко та фруктові соки. Але бійці в окопах не приховують, що яєць від Міноборони в очі не бачили. Загалом із харчуванням на фронті іноді доходить до абсурду: збирають їжу на народні гроші волонтери, а державні засіки тріщать від запасів.

На складах держрезерву зберігаються мільйони банок тушонки, позбутися яких їхні “зберігачі” не проти, бо дуже скоро закінчиться термін придатності продуктів. Однак існують чіткі інструкції: у банках закручена свинина, а солдатам прописана тільки яловичина. Керівникові держрезерву довелось одну банку державного добра навіть у Кабмін везти, щоб Яценюк особисто скуштував.

Проте завдання прем’єра змінити раціон розтягнулося на місяці. У Міноборони кажуть, що змінювати раціон мають право лише міністри, вони ж і вартість харчування рахують. Сьогодні ж за першою нормою військовий у день проїдає аж 17 гривень 62 копійки, за другою – 23 гривні 22 копійки. Денне меню одного солдата коштує менше 20 гривень.

Крім того, не на камери фахівці додають, що проблем із логістикою у силових відомствах вистачає. І не виключено, що навіть якщо й вирішать відправити бійцям запаси з держскладів, то доїхати на передову тушонка вже може з простроченим терміном придатності.

1 коммент. к 30 г масла і 40 г макаронів – меню бійцям від держави. Відео

  1. ганна сказав:

    А якщо держава не мае чим годувати свою арм1ю, а живе на пожертвування громадян, то така держава не повинна воювати, тим б1льше з1 сво1м народом. На них н1хто не напав. В1йну почали Турчинов з Яценюком, а шоколадний король продовжив. То чому народ повинен годувати арм1ю? Заморочили б1дним людям голови, залякали 1 ще тут продажн1 ЗМ1 про якусь революц1ю г1дност1 пропаганду ведуть. В чому г1дн1сть? В чому? Що п1дняли до р1вня геро1в людей, та 1х 1 людьми не назвати, котр1 вир1зали ц1л1 села поляк1в, евре1в? Це вони геро1? Як так можна? Що ви за люди?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com