В Тернополі на очах у дітей труять бездомних собак. Фото

YfIJeqa6dQYВолонтер Ніка Веро опублікувала у групі Від Тарнополя до Тернополя фото собаки, яку отруїли по вул.Будного 32а. Дівчина каже, що є свідки, які розповідають, що коли собака помирала в страшних муках на очах у дітей, над нею стояли бабці, і коли в них запитали чи вони отруїли собаку, ті перелякалися і втекли…

«Питання: це роблять тернополяни, “догхантери” чи це який наказ зверху? І це вже не перший випадок,каже волонтер. Від отруєння помер ще один собака на вулиці Будного, а нещодавно від того ж отруєння помер собака біля Новуса, тиждень тому – біля Архикатедри.

Також по собаках стріляють – тиждень назад були постріли на вул.Лучаківського, а днями – на 15 Квітня…

«Я розумію, що проблема чисельності безпритульних собак дуже гостра і вирішувати її треба, але більш гуманним способом! Хтось буде вирішувати цю проблему? Прохання до господарів – пильнуйте своїх собак, тому що домашні також неодноразово ставали жертвами таких дій…», – пише волонтерка.

YfIJeqa6dQY

Нагадаємо, декілька днів тому управління ЖКГ Тернопільської міської ради розповсюдило звернення із проханням гуманно ставитись до бездомних собак.

– Звертаюся до тернополян та гостей міста з проханням гуманно відноситися до бездомних тварин. Собаки, як і люди, захищені законом України, то ж закликаю і людей їх оберігати. Не забувайте, що бездомними собаки стають з вини людей, і гинуть вони також від рук людей, – зазначав раніше Олег Сколовський, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com