Художник з Тернопільщини створює неймовірні картини-ілюзії. Фото

k5CvIUBEd4oЦікаві оптичні ілюзії створює український художник з Тернопільщини Олег Шупляк. Його картини з подвійним змістом: з одного боку це прості пейзажі, а якщо придивитися, то можна побачити, замасковані в дерева, будинки, хмари, портрети таких видатних людей як Шевченко, Франко, Гоголь, Суворов… Руботи дуже незвичні і красиві. Художник володіє цікавим мисленням, бачить і перетворює пейзаж у те, що він задумав.

Олег Шупляк український художник і педагог, з 2000 року член Союзу художників України. Народився 23 вересня 1967 року в селі Біще Бережанського району Тернопільської області. У 1991 році Олег закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (нині національний університет «Львівська політехніка»). З 1997 по 2001 рік працював учителем малювання в своєму рідному селі, з 2000 року викладає малюнок і живопис у Бережанській дитячій художній школі. З 1990 року Шупляк бере участь у виставковій діяльності, експонувався на всеукраїнських виставках у Києві, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому та Луцьку. Персональні виставки художника пройшли в англійському місті Ноттінгем (1993) і рідних Бережанах (2004).

Оптичні ілюзії, художній обман зору, ігри розуму, – улюблені прийоми, які часто використовує у своєму живописі сучасний український художник Олег Шупляк . І навіщо їздити за тридев’ять земель до Німеччини, Великобританії або США, щоб розглянути в намальованих гілках людське обличчя або прочитати на стінах будівлі текст, який виглядає як хаотично розкидані кольорові штрихи і цятки, коли Тернопільська область, де живе і працює цей художник, знаходиться так близько?

За освітою Олег Шупляк – архітектор, але вже довгий час викладає малювання і живопис, почавши зі школи в рідному селі, а продовживши – в художній школі міста Бережани. Незважаючи на те, що в портфоліо художника є незліченна безліч традиційного живопису, увагу привертає саме нетрадиційна, – так звані “картини з подвійним змістом”, згідно з термінологією автора, пише shnick.com.ua.

Працюючи в галузі станкового живопису та займаючись церковної розписом, своєю стихією Олег Шупляк все ж вважає сюрреалізм. Саме цей жанр зробив найбільший вплив на його становлення як художника, і сьогодні елементи сюру присутні практично у всіх “нетрадиційних” картинах автора. Додамо сюди елементи асоціативного символізму, постмодернізму, абстракціонізму, ну і – як же без нього? – Реалізму, і отримаємо на виході неймовірно захоплюючі головоломки, ті самі шедевральні оптичні ілюзії, картини з подвійним змістом, які майстерно малює Олег Шупляк.

Український художник Олег Шупляк неодноразово брав участь в закордонних виставках сучасного живопису, у тому числі і в американському Нью-Йорку, і в британському Ноттінгемі, і в інших містах західного і східного зарубіжжя. Але і на батьківщині його цінують дуже високо, запрошуючи з експозиціями та майстер-класами в галереї сучасного мистецтва, до того ж з 2000 року Олег Шупляк став одним з членів Національної спілки художників України.

4Su1huVYOj8

WD9W8IeGB9E

P_4OF6rAhZY

GjHwI1Nw5JA

G8ysINtoO6Y

auYuGvON-jA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com