«Люстраторам» з Кременця готові надати адвоката безоплатно

Кременець-люстраціяПрофспілка «Трудова солідарність» виступає проти переслідування громадських активістів і готова безоплатно надати кременецьким «народним люстраторам» адвоката.

«Ми сподіваємося, що нинішня влада не буде повторювати помилок попередньої та діяти виключно репресивними методами. Значно легше звинуватити когось, аніж визнати власні неправомірні дії чи неспроможність адекватно реагувати на виклики часу. Звинувачення у всіх бідах громадських активістів замість реформування системи – це тупиковий шлях ескалації конфлікту. Натомість варто розпочати конструктивний діалог з громадою, яка бореться за справедливість і верховенство закону», – заявив лідер «Трудової солідарності» Віталій Махинько.

Нагадаємо, 16 січня відбулася безпрецедентна для Кременця подія: обурена громада вдалася до радикальних дій і провела «народну люстрацію» суддів сміттєвими баками. Кременчани вийшли на протест проти корумпованості та бездіяльності правоохоронних органів, які багато років закривають очі на свавілля і беззаконня, що коїться в районі. Скарги простих кременчан не розглядаються, злочини проти жителів не розслідуються.

Щоправда, коли мова зайшла про суддів, міліція спрацювала миттєво: проти трьох активістів відкрили кримінальне провадження одразу за кількома статтями, і вже наступного дня почали викликати учасників акції на допити. Наразі справу передано до Головного управління МВС в Тернопільській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com