“Люстратора” з Кременця посадили під домашній арешт

1AW2YpIuEn4Одного із активістів, якого підозрюють в участі у «смітниковій люстрації» під Кременецьким районним судом 16 січня посадили під домашній арешт. Такий вирок винесли у Тернопільському міжрайонному суді. Обраний запобіжний захід мотивували тим, що «злочин здійснений з особливою зухвалістю, перебування підозрюваного на свободі може нести суспільну небезпеку та перешкоджатиме слідству”.

Про деталі засідання розповів керівник західного представництва «Трудової солідарності» Петро Штогун, який разом із іншими профспілковими активістами приїхав до обласного центру підтримати кременчан.

– Попри усі наші сподівання та обіцянки обласної влади і керівництва правоохоронців області, які ми почули буквально в понеділок на прес-конференції, до активістів таки поставилися упереджено, – зазначає Петро Штогун. – Більше того – вражає цинізм суддів. Під час оголошення рішення суду, Віталію Ващенку, котрому напередодні оголосили про підозру, стало погано і він утратив свідомість. Проте, суддя і далі продовжував зачитувати рішення, не звертаючи уваги на стан людини.

Також за словами представника «Трудової солідарності», міліції під будівлею суду у Тернополі було ледве не удвічі більше, аніж громадських активістів. Очевидно, враховуючи досвід своїх колег, кандидати на люстрацію неабияк побоюються народного гніву.

Як розповів Петро Штогун, у бік активіста, котрого звинувачують у нападі на суддю, прозвучала низка неправдивих звинувачень, зокрема й з боку Кременецького районного прокурора Віталія Гібського.

Кременчан обурив вирок.  За їхніми словами, у судді ще раз яскраво продемонстрували, у чому суть державної системи. Зокрема, вони наводять приклад того, що кременецький чиновник, який вчинив смертельне ДТП, спокійно ходить на роботу, а чоловіка, який насправді не вчиняв в ніяких дій по відношенню до  люструваних суддів посадили під домашній арешт.

До слова, до багатьох кременчан, котрі були очевидцями «смітникової люстрації», міліція зверталася за наданням свідчень проти активістів. Та жоден мешканець не погодився, цим самим висловивши власну солідарність із ініціаторами протестного заходу.

Додамо, що домашній арешт для Віталія Ващенка триватиме до 20 березня.

 

1 коммент. к “Люстратора” з Кременця посадили під домашній арешт

  1. ганна сказав:

    Це ще раз свiдчить, що нiхто не мае права вершити суд по своему розумiнню. Протягувати руки до будь-кого, навiть до мене, простоi людини, грозить кримiналом, тим бiльше, для людей котрi законом встановлено про iх недоторканiсть. Ви що ж, шановнi кременчани, вирiшили що ви маете право протягувати руки до всiх, чиi дii вам не подобаються? Не думала, що галiцейська дикарня дiйде i до вас. А ви, дорослi люди. поводите себе як пiдлiтки, котрi побилися i давай мстити своiм обiдчикам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com