Боєць з Чортківщини: “Сепаратисти підкидали нам отруєну їжу”

0В гарячих точках на Сході України служить чимало наших земляків. Час від часу вони мають змогу відвідати родини. Ненадовго, втім, для них ці дні зараз чи не найбільш очікувані. Залишитись живим, повернувшись із бою…

Цим чоловікам відомо, що таке справжнє пекло, із зони бойових дій вони повертаються Героями.

Одним із таких Героїв є 35-річний боєць Ярослав Слота житель села Бичківці Чортківського району. Як розповіли в прес-службі РДА, чоловік мобілізований ще 4 вересня минулого року. Спочатку проходив навчання на Яворівському полігоні Львівської області, опісля відправили в Донецьку область. Зараз боєць перебуває у десятиденній відпустці, а потім знову повернеться на передову до своїх побратимів.

Під час зустрічі з керівництвом району Ярослав розповів про свою участь в АТО, реалії та вигадки цієї війни, як за свої кошти ремонтував техніку, згадав полеглих побратимів, місцевих жителів, зокрема й те, як останнім несолодко живеться. Адже на сході нині панують голод, розруха та відчай. Водночас Ярослав із сумом зазначив, що місцеві мешканці зовсім не радіють нашим військовим. Сепаратисти ж у свою чергу користуються будь-якою нагодою, щоб завдати шкоди нашим захисникам – підкидають отруйну їжу, набої, які вибухають у руках наших бійців.

«Свій страх втратив ще під час першого обстрілу, тоді і зрозумів, що захищатиму Вітчизну до кінця, бо як не я – то хто», – зауважив боєць. – Хоча страшно, коли довго панує тиша, бо тоді не знаєш із якої сторони чого чекати», – додав пан Ярослав.

Чоловік радіє з того, що місцева громада оцінили його вчинки як годиться, адже постійно підтримують всім необхідним як його, так і його сім’ю. Окрім того, пан Ярослав висловлює велику дяку волонтерам, ТзОВ «Агропростір». Зі слів сільського голови села Бичківці В.О.Драбинястого, громада села і надалі буде допомагати захиснику та його сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com