Стали відомі останні слова митрополита з Тернопільщини перед смертю

митрополит МефодійУ Тернополі в останню путь провели митрополита Мефодія. Три дні тому після затяжної хвороби глава Української автокефальної православної церкви помер. На похорон предстоятеля 27-го лютого зранку прийшло більше тисячі містян.

Провести в останню путь блаженнійшого з’їхалося духовенство з усієї України та з-за кордону. Заупокійна відправа відбувалася у храмі Різдва Христового. У церкві свого часу правив тоді ще владика Мефодій, повідомляє 24 канал.

Остання наука, яку давав митрополит вже на хворому ліжку: “Ні за що не жалую, прошу тільки про одне — живіть в мирі та любові”, — говорить митрофорний протоієрей Роман Будзинський.

Митрополит очолював автокефальну церкву 15 років. Останньою волею покійного було, аби його поховали у Тернополі поблизу церкви, яку він розбудовував. Митрополит Мефодій, у миру — Валерій Кудряков, народився на Тернопільщині в містечку Копичинці.

До 65-річчя блаженнійший не дожив два тижні. “Ми були друзями з ним. Це — великий патріот. Дуже розумна людина, він дуже багато знав. Одним словом – великий патріот”, — розповідає тернополянин, друг митрополита Мефодія Василь Демидась.

 

1 коммент. к Стали відомі останні слова митрополита з Тернопільщини перед смертю

  1. ганна сказав:

    А чому ви не можете жити в мир1? Чому ви свого 1д1ота Бандеру всюди пхаете 1 тим сами м викликаете ненависть? Невже ви не розум1ете, що кр1м вас ще е люди, котр1 думають 1накше. А ви що наробили, п1ддавшись тим Майданам? Кого ви допустили до влади? Х1ба можна беззаконням до чогось хорошого прийти. Беззаконня викликае вседозв1л. котрий зупинити неможливо. Ск1льки вс1ляких крим1нал1в зараз повилазило? А це все – насл1док вашого 1д1отського Майдану. Для чого те все? Одне т1льки радуе – що люди зрозум1ли 1 не йдуть ввбивати мирних жител1в. За це дуже хвалю. та бажаю вс1ляко1 вдач1. А таким як Л1л1я Мус1х1на бажаю, щоб 11 д1тей та р1дних така участь настала, як у тих, в кого нац1лювалася Над1я Савченко. От тод1 вона буде знати, що таке снайпер. Коли ти живеш в мир1, то тод1 дуже хитрий. а от коли тво1х 1дточок така Над1я Савченко нац1лить та повбивае вс1х, н1кого не залишилося, то тод1 будеш знати, що таке в1йна, АТО придумане сволотою Турчиновим. та все те, що п1сля того наступило. Дасть Бог все-таки за 11 так1 гр1ховн1 поступки вона буде засуджена на дов1чну каторгу. Я так 11 бажаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com