В Тернополі вірші Шевченка співали під супровід революційного піаніно. Відео

піаніноУ 201 річницю з дня народження Тараса Шевченка в Тернополі декламували поезію кобзаря та співали покладені на музику вірші, акцію супроводжувала музика революційного піаніно.


Як повідомив репортер ZIK-Стрім Андрій Орляк, у такому форматі акція вшанування пам’яті Тараса Шевченка відбувається вдруге. Торік, по закінченню  Революції Гідності, молоді активісти привезли до пам’ятника Шевченкові піаніно, яке підіймало дух людей на тернопільському Майдані. Цьогоріч, у світлі подій на Сході України, акцію вирішили повторити.

«Борітеся, поборете,- казав Шевченко. Ми боремось, кожен з нас веде свою війну: хтось на Сході віддає найцінніше – своє життя, а ми тут маємо забезпечити все так, щоб коли вони повернуться, побачили зміни, результат», – зазначив співорганізатор події Михайло Жирівський.

Зіграти на піаніно, як і торік, організатори запросили випускника консерваторії  Станіслава Горохівсього.  Активісти навіть роздрукували тексти пісень і роздавали їх перехожим, запрошуючи  заспівати разом. На площі також встановили мікрофон і кожен охочий міг розповісти улюбленого шевченкового вірша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com