Поет з Теребовлі пропонує висунути Ліну Костенко на здобуття Нобелівської премії

КостенкоТеребовлянський поет, історик і краєзнавець Леон Городиський звернувся до місцевих просвітян із пропозицією гідно вшанувати геніальну поетесу Ліну Костенко, якій нещодавно виповнилося 85 років. Його задум був підтриманий.

Теребовлянська громада звернулась із листом на ім’я голови Тернопільської обласної організації Спілки письменників України Є. Безкоровайного, в якому закликала висунути кандидатуру Ліни Костенко на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури.

У зверненні, зокрема, сказано: «Немає сенсу говорити, яку роль ця жінка, її творчість відіграють у житті нашої держави, нашого народу. Але, на жаль, держава робить не все, щоб ім’я Ліни Василівни, її творчість, її громадянська позиція у більшій мірі прислужилися міжнародному авторитету України, щоб мільйони людей в усьому світі зрозуміли, що народ, який народив такого генія, заслуговує на гідне місце в колі цивілізованих народів, має право самостійно творити власне майбутнє, не залежати від злої волі недоброго сусіда».

Теребовлянці закликають всіляко пропагувати творчість Ліни Василівни у світі, збільшити кількість перекладів її творів різними мовами, влаштовувати літературні вечори, присвячені поезії Ліни Василівни, в різних країнах, проголосити 2015 рік – роком Л.В.Костенко в Україні.

Теребовлянська громада звернулася до всіх мешканців Тернопілля з проханням підтримати даний почин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com