8 травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення

червоний-макДепутати Верховної Ради України підтримали проект Закону про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, повідомляє Вголос.

Законом № 2539 пропонується визначити, що шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, про ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави і громадян України.
Пропонується щорічно відзначати 8 травня, День пам’яті та примирення, віддаючи данину пам’яті всіх жертв Другої світової війни. Також проектом Закону визначаються основні форми увічнення перемоги над нацизмом та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Законом вводиться поняття «Пам’ятки Другої світової війни 1939—1945 років», якими визнаються військові кладовища, військові ділянки на цивільних кладовищах, братські та одинокі могили, пам’ятники, пам’ятні знаки, скульптурні, архітектурні та інші споруди, композиції і об’єкти, що увічнюють пам’ять про події часів Другої світової війни 1939—1945 років, її учасників та жертв.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com