Тернополяни дихають отруйним повітрям

димПротягом 2014 р. ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено моніторингові дослідження атмосферного повітря, зокрема: сільських поселень – 831 проба повітря, відхилень не відмічалось.

У міських поселеннях зроблено 2792 проби повітря, з них – в 307 пробах відмічалось перевищення гранично допустимих рівнів концентрації (формальдегід – 15 проб, оксид азоту – 37, оксид вуглецю – 31, пил – 224). Левова частка вказаних відхилень припадає на місто Тернопіль. За даними показниками відхилень рівень забруднення атмосферного повітря можна оцінити як помірний.

Беручи до уваги відсутність в області промислових підприємств чи інших джерел викидів в атмосферне повітря, які б суттєво впливали на його стан (окрім автотранспорту) такий рівень забруднення викликає певне занепокоєння.

Враховуючи вище викладене Головним управлінням Держсанепідслужби у Тернопільській області направлені інформації до Тернопільської міської ради та районих РДА з конкретними пропозиціями щодо шляхів вирішення проблеми забруднення атмосферного повітря на території Тернопільської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com