Чортківщина урочисто відправила до війська перших призовників. Фото

216 квітня, вперше за два з половиною роки, із подвір’я Чортківського об’єднаного міського військового комісаріату урочисто відправили у навчальні центри на строкову службу в Збройні сили України та Національну гвардію (Київ і Чернігів).

Першу партію призовників, а саме 8 юнаків віком від 20 до 24 років. Загалом, протягом весняного призову із Чортківського району планують відправити 38 юнаків. Строкова служба призовників триватиме 1,5 роки, а для тих, хто має вищу освіту тільки 1 рік.

Першу групу завтрашніх солдатів привітав заступник голови райдержадміністрації І.О. Віват. – Дорогі призовники, у вас попереду справжня чоловіча школа мужності та наполегливості, честі та совісті. Історія показує що без армії не може бути держави, адже основний обов’язок армії обороняти, а не нападати, – зауважив заступник голови районної державної адміністрації Іван Осипович. А також побажав юнакам почесно відбути свою основну чоловічу місію.

Відтак, до новобранців звернувся військовий комісар Чортківського об’єднаного міського військового комісаріату Л.Р. Підручний, який побажав призовникам здоров’я, мужності і щасливого повернення додому, де їх чекають батьки, рідні та друзі. А також зауважив те, що згідно із Указом Президента призовники строкової служби участь в зоні АТО брати не будуть.

-Честь маю, щасливої дороги, – додав Леонід Рішардович.

Перед відправкою у військові підрозділи для виконання обов’язку хлопців поблагословили святіші отці двох конфесій, а також промовили молитву на щасливу дорогу.

1

3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com