На Тернопільщині знов подорожчає хліб?

ХлібНа Тернопільщині – в розпалі весняно-польові роботи. Від наступного урожаю залежить ціна хліба та взагалі його наявність на полицях магазинів краю. Поки що в аграріїв оптимістичні прогнози, пише За Збручем.

У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють: озимих зернових посіяли не менше, ніж торік, площі ярих культур ще більші. Також в області є чималі запаси зерна. Однак поряд із цим, ціни на хліб та хлібобулочні продукти продовжують зростати.

«Ми очікуємо зростання ціни на хліб. В основному це пов’язано із високими цінами на пальне. Саме виробництво хліба не подорожчало. Але у будь-якому випадку залежимо від ціни на пальне. Запаси зерна перевищують сто відсотків від потреби. Ми можемо залишитися без запасів тільки в разі продажу зерна за кордон або за межі області. Але цього робити зараз не будемо. Засіяно у нас озимини не менше ніж у минулому році, навіть дещо більше. Ми також очікуємо площі більші ніж в минулому році. Однозначно ми прогнозуємо результати не гірші ніж в минулому році», – відзначив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Напора.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com