На Тернопільщині розшукують 28 тисяч зниклих призовників

арміяВпровадження додаткових заходів щодо забезпечення виконання п’ятої черги часткової мобілізації обговорили під час засідання Ради оборони Тернопільської області, яке провів голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Участь у засідання взяли міські голови в районах, начальники територіальних підрозділів УМВС в області, військові комісари.

Як повідомив начальник управління МВС України в Тернопільській області Олександр Богомол, усього в області близько 29 тисяч осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією. З них встановлено місце перебування та  відправлено до військкоматів – близько тисячі.

«На сьогодні в області порушено 136 кримінальних впроваджень за статтею 336 Кримінального кодексу України, згідно якої за ухилення від призову за мобілізацією передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, – зазначив він.  – Проти усіх таких осіб одразу порушують кримінальні впровадження. Їх викликають у прокуратуру і пояснюють – або вони ідуть до суду, або захищати країну. Жодне кримінальне впровадження не буде залишене без покарання, а результати оприлюднюватимуть в засобах масової інформації».

Степан Барна наголосив на важливості протидії можливим проявам корупції у роботі військкоматів та військово-лікарських комісій, а також саботажу в органах місцевої влади та органах місцевого самоврядування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com