Тернопільщина на 50% виконала план мобілізації

На Тернопільщині продовжується п’ята хвиля часткової військової мобілізації. У військкоматі кажуть, що планове завдання виконане майже на 50%. Зараз у розшуку більше 28-ми тисяч людей.

«Ця черга мобілізації проводиться для того, щоб замінити наших хлопців, які знаходяться на передовій. На наступну чергу мобілізації ми маємо підготувати людей в навчальних частинах та підрозділах, для того, щоб вони могли замінити наших земляків, які повернуться додому», – розповідає військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату Сергій Гаврилюк.

А ще наголошують, що хлопців, які зараз в АТО потрібно замінити. Тим же, хто повернеться додому надається статус учасника бойових дій, безкоштовне лікування та знижка на комунальні послуги, пише Файне місто Тернопіль

«Люди, повернувшись додому, мають можливість безкоштовного лікування в майже усіх медичних закладах Тернопільської області, усім учасникам антитерористичної операції надається статус учасника бойових дій з відповідними пільгами, в тому числі, і за комунальні послуги. Вони будуть платити 25% від загальної суми», – каже Сергій Гаврилюк.

На сьогоднішній день у Тернополі та районі подали документи на оформлення статусу учасника бойових дій 43 звільнених військовослужбовців – 37 з міста та 6 з району. Видано такі посвідчення для 27 чоловік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com