На Тернопільщині люди перекрили дорогу. Відео

ЛанівціНа знак протесту проти нестерпного смороду жителі восьми сіл на Тернопільщині перекрили доїзд до однієї із свиноферм у селі Ланівці. Відтак завести туди корм працівники не можуть, тож тварини голодують. Натомість селяни заявили: не поступляться ні на крок, поки одну із двох свиноферм не закриють.


Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

«Буває, що гній із свиноферми стікає просто до нашої річки», – обурюється житель міста Ланівці Олег.

Річка, в яку течуть нечистоти, впадає у два місцеві ставки. Тож у них мешканці вже не можуть купатися. Та значно більше люди нарікають на нестерпний запах, який поширюється на десяток навколишніх сіл, адже до найближчого подвір‘я від однієї із свиноферм – приблизно 50 метрів.

«Маємо тут аромат паризьких парфумів «Шанель», – іронізує жителька Ланвців Лариса.

Тож люди просять взагалі забрати одну ферму з території міста, а на іншій бодай зменшити кількість тварин.

«Ми звертались до екологічної служби, в міліцію і прокуратуру, щоб захистили права громадян на чисте довкілля», – демонструє документи із численними підписами мешканців навколишніх сіл голова громадської ради Марія Романчук.

Люди нарікають і на аміак із відходів, який шкодить їхньому здоров‘ю.

«Зараз проводиться перевірка по стану захворюваності та смертності населення міста Ланівці і ближніх сіл – Казачки, Іванківці і Оришківці – за останні три роки», – розповів заступник головного лікаря Лановецької районної лікарні Олег Богатюк.

А тим часом до правоохоронців звернувся і сам власник ферми зі скаргою на людей. Мовляв, через них свині змушені голодувати.

«На суботу ми запланували зустріч із всіма фахівцями і будемо вирішувати це питання. Адже люди зараз перешкоджають роботі підприємства. Це ж тварини, вони живі та хочуть їсти. Це не є добре», – вважає директор підприємства Василь Мацкевич.

І справді, за два дні протесту ланівчани не впустили на територію підприємства жодної вантажівки із кормом. А стояти обіцяють, поки до їхніх вимог не дослухаються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com