На Тернопільщині невідомі вкрали прапори біля пам’ятника Небесній сотні

У с. Заруддя, що на Збаражчині, нелюди поцупили прапори – Державний та “бандерівський”, що стояли біля пам’ятного знака на честь Героїв Майдану

Про це повідомляє “Народне слово”.

“Мені про це розповів житель села Заруддя, депутат райради Юрій Галенда. Власне встановити меморіал у рідному селі була його ініціатива, на це спрямував кошти, які громада зібрала йому на лікування через звірське побиття беркутівцями і тітушками на Майдані.

Чоловік ще мав надію, що прапори не вкрали, а хтось забрав їх, щоб замінити на нові, не пошарпані вітром і дощами. На жаль, нині знову телефонував і з сумом повідомив, що підтвердилося найстрашніше – таки вкрали якісь недолюди.

А ось щойно надійшло офіційне повідомлення від правоохоронців: “2 червня до районного відділу міліції надійшло звернення одного із жителів села Заруддя Збаразького району про те, що в даному селі із пам’ятного знаку, встановленого на честь Героїв Небесної Сотні викрадено Державний прапор України та червоно-чорний стяг. Зниклі прапори були встановлені одним із активістів села за його власні кошти близько року тому.

Прикро те, що матеріальна вартість прапорів є незначною у порівнянні з втраченим сумлінням та громадською свідомістю осіб, які наважилися на такий ганебний вчинок.

З метою встановлення можливих свідків та очевидців події, міліціонери звертаються до всіх, хто володіє інформацією телефонувати за номерами у м. Збаражі 2-12-45 або 102. Анонімність гарантується”, – повідомили у Збаразькому РВ УМВС України в Тернопільській області”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com