В Чорткові презентували книгу загиблого в АТО Героя

Юркевич книга“Я себе відчуваю найщасливішим батьком, бо зумів виховати високо свідомого сина, яким понад усе горджуся», – такими словами охарактеризував свою дитину батько – Михайло Юркевич на презентації книги «Моя революція», яка відбулася в Чорткові.

Книга «Моя революція» про події 18-20 лютого 2014 року, що відбувалися у Києві. Автором книги є наш земляк, учасник Революції гідності, командир другого взводу другої роти батальйону «Айдар» Андрій Юркевича (позивний Грізлі), який покинув свою дружину, бізнес, затишну домівку і пішов захищати територіальну цілісність України.

Доля розпорядилася так, що 5 вересня минулого року неподалік села Велика Гора, що на Луганщині, Андрій загинув.

За словами автора даного видання – це «посвята як тим героям, які не повернулися додому, так і тим, хто залишився живим і загартував свій дух для подальшої боротьби».

Повний зал людей на одному подиху, від відчаю похитуючи головами переглядали жахливі кадри із Інституцької, а також відео, яке відзняли сепаратисти, коли вбивали наших хлопців.

Розказати про Героя сьогодення прийшли дружина загиблого Христина Юркевич, яка по смерті чоловіка й ініціювала видання даної книги, а також родичі, бойові побратими.

«Дякую Богові за те, що він дав мені такого друга. Андрій не міг спокійно дивитися на те, що діється в Україні, він прагнув змін, і почав із себе», – додав побратим Василь.

Читаючи книгу дізнаєшся, які труднощі довелося долати молодим патріотам, з перших уст дізнатися про бої на Інститутські, про те, як під прицілом снайпера рятували поранених побратимів та виносили тіла загиблих. Головним чином, спогади Андрія Юркевича дають нам зрозуміти, що спонукало молодих людей не задумуючись, прямо з Майдану, йти на фронт захищати Батьківщину.

Герої не вмирають! Героям слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com