Міськрада опублікувала сфальсифікований генплан Тернополя?

генпланВ Тернопільському міськрайонному суді розпочали слухати справу за позовом громадської організації УНСО до Тернопільської міської ради щодо ненадання копії генерального плану міста.

– Це перше судове засідання. Ми подали запит на доступ до публічної інформації, зокрема креслення генерального плану міста Тернополя. Спочатку отримали відповідь щодо продовження терміну розгляду запиту ще на 20 днів. На мою думку, цими діями міська рада і виконавчий комітет погодилися з тим, що нададуть дану інформацію, але на це їм потрібно більше часу, – каже позивач Олена Степанова.

За її словами, після 20 днів міська влада відмовила у наданні такої інформації, посилаючись на те, що матеріали генерального плану містять гриф «ДСК», тобто призначені для службового користування.

– Від 27 березня з документів, яким було присвоєно гриф «ДСК»,  він має бути знятий. Це передбачено певними законодавчими актами. Крім того, віднесення генерального плану до документації для службового користування є неправомірним. Оскільки перелік відомостей, які містять службову інформацію, затверджується центральними органами виконавчої влади та Кабінетом Міністрів, – каже Номер один пані Олена.

Після того, як громадській організації відмовили у наданні генплану, вони почали вимагати перелік відомостей, які, власне, становлять службову інформацію.

– Це також досить цікавий документ. Розпорядженням міського голови цей перелік був затверджений, але він суперечить чинному законодавству. Тому дане розпорядження ми також оскаржуємо в суді, – розповідає позивачка.

Олена Степанова хоче отримати генеральний план, який був затверджений ще  міськрадою попереднього скликання та містить усі висновки, бо сумнівається у його достовірності.

«У мене є підстави вважати, що генеральний план, який розміщений на сайті міськради, є сфальсифікований. Я була на громадських слуханнях, що стосувались генплану, який тоді затверджувався, і бачила креслення. Вони не відповідають тому, що знаходиться на сайті міськради, – каже Олена Степанова.

Пані Олена надіється, що рішення суду буде на її стороні, оскільки вважає даний позов обґрунтованим.

– Якщо навіть після позитивного рішення суду надалі не будуть надавати нам цього документа, то ми ставитимемо питання про порушення кримінальної справи за невиконання рішення суду, – резюмує О. Степанова.

До слова, на судове засідання представники від міської ради не з’явились.  Наступне засідання відбудеться 3 липня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com