На Тернопільщині молодь взяла до рук зброю. Фото

На Тернопільщині продовжуються навчання азів військової справи, тактичної медицини активістів і лідерів молодіжних громадських організацій області.

Участь у військовому вишколі, який відбувся неподалік с. Біла Тернопільського району,  взяли 50 юнаків і дівчат.

Захід провели з ініціативи голови обласної державної адміністрації Степана Барни за підтримки департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, Національної Гвардії та обласної Спілки Афганців.

«Наше завдання – підвищувати кваліфікацію молоді у військовій справі, розвивати бажання служити у лавах Збройних силах України, – зазначив Степан Барна під час відкриття заходу. – На жаль, умови сьогодення вимагають від кожного вміти захистити себе, своїх рідних, свій дім і свій край від ворога, надати першу медичну допомогу. Я радий, що молодь Тернопілля не залишається байдужою до ситуації в країні, займає активну громадянську позицію. Сподіваюся, знання і вміння, здобуті тут, пригодяться вам у житті!».

Учасники вишколу слухали лекцію про те, як поводитися зі зброєю, відтак відбулась практична стрільба.

За словами Степана Барни, який також є головою Ради оборони області, надалі обмежувати військові вишколи лише стрільбою не планують. Зокрема, є ідея провести комплекс військово-тактичних занять, навчання з екстремальної та військової медицини. Загалом, такі заходу хочуть зробити регулярними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com