Підлеглого Надала спіймали на брехні

будівництвоГотель, який планують збудувати на бульварі Петлюри (на ділянці в 9 сотих, яку продали на аукціоні) буде не зовсім готелем. Містобудівна рада, яка ніби то погодила будову, насправді ж відхилила розгляд цього питання через суперечність будівельним та архітектурним нормам.

– На перетині двох вулиць є вільна ділянка, – сказав журналістам пан Бесага. – Щоб архітектурно завершити бульвар, ми надали дозвіл на будівництво готелю. Архітектурна рада погодила це питання, тож і з нашого боку зауважень немає…

Така заява, м’яко кажучи брехня, повідомив в редакцію 20 хвилин голова правління Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів України, член містобудівної ради Олег Головчак.

– Містобудівна рада відхилила розгляд цієї забудови, адже на бульварі взагалі не можна нічого будувати, – каже фахівець. – Мова не про готель на 2-3 поверхи. Звучала інформація про дев’ятиповерхову будівлю. Готелем вона буде, по великому рахунку, формально. Швидше це будуть квартири готельного типу. Якщо ще простіше, то говоримо про житловий багатоповерховий і багатоквартирний будинок. Дев’ять сотих, якщо відкинути питання розташування, добра ділянка для приватного будинку. Максимум для будинку на декілька сімей. Все навантаження “ляже” на сусідні будинки. Навряд чи на проданій ділянці вдастся розмістити і стоянку і дитячий майданчик. Але, нажаль, містобудівної ради влада не чує.

Згідно з законом рішення такої ради – не обов’язкове до виконання, але в мерії задекларували погодження з нею, чого не роблять.

– Це вже не вперше пан Бесага ігнорує раду, або каже що вона погодила хоч цього і не було, – зауважує архітектор. – Яскравий приклад будова біля залізничного. Містобудівна рада висловила категоричний протест проти такої будови, яка порушує все, що лиш можна придумати…. Але в міській раді зробили по своєму і навіть звучала інформація про погодження з боку архітекторів. Як архітектори, а в містобудівній раді дійсно професійні люди, можуть погодити нищення міста і перетворення Тернополя в посміховисько? Скажу більше – майже всі скандальні забудови члени ради “забракували” і виступали проти них, але…

Говорили свою думку учасники містобудвної ради і тоді, коли в місті затверджували межі парків.

– Всі ж бачать, що чимало парку лишилось за межами парків, після затвердження меж, – каже пан Головчак. – Ми виступали проти таких дій, бо ж розуміли що всі зелені ділянки, які не ввійшли в межі підуть під забудову. Останні роки так і відбувається. Повторюсь: в кожній сфері є фахові люди, думку яких треба враховувати, але цього не роблять. Особливо сумно від того, що не чують архітекторів, а роблять що заманеться. Вернусь до бульвару Петлюри: після забудови це вже буде не бульвар, а будинок біля будинку в супереч закону, логіці, архітектурним нормам.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com