Мер Тернополя – найвідповідальніший міський голова. Інфографіка

Сергій Надал — рекордсмен серед мерів Західної України за відсотком виконаних обіцянок.

Рейтинг відповідальності мера Тернополя експерти системи народного контролю “Слово і Діло” оцінили у 59%. Для порівняння: рейтинг відповідальності другого і третього місць, які займають відповідно мер Рівного Володимир Хомко та Луцька Микола Романюк, складають лише 48 та 47 відсотків.

Пропонуємо увазі читачів Рейтинг очікувань від мерів Західної України. До уваги взято сім обласних центрів, роботу яких постійно аналізують експерти “Слова і Діла”: Львів, Ужгород, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Рівне та Івано-Франківськ.

До речі, Сергія Надала визнали найвідповідальнішим мером України також у 2015 році з показником у 57%. Той і нинішній факти є свідченням того, що виконувати власні обіцянки можна і треба не лише під час виборчої кампанії, а й протягом всієї каденції. У даному випадку до активу Сергія Надала автори рейтингу віднесли, зокрема, закупівлю тролейбусів, планомірний ремонт вулиць та тротуарів, поліпшення освітлення, реконструкцію набережної Тернопільського ставу, дворів, впровадження енергозберігаючих технологій, масової заміни вікон та дверей у дитячих садочках, школах та лікарнях, доплати воїнам ОУН-УПА. Показово, що Тернопіль у рази обігнав інші міста України за рівнем розбудови спортивної та розважальної інфраструктур, у місті відкрито багато дитячих та спортивних майданчиків.Окремо треба виділити принципи прямого народовладдя, які вводять у Тернополі: запровадження системи петицій на сайті міської ради, створення експертних рад при більшості управлінь виконкому, які мають повноваження впливати на їхню роботу, в тому числі й вирішувати кадрові питання (наприклад, головного медика міста – обирають та знімають лікарі, головного освітянина – вчителі і т. д.).

До невдач у рейтингу зараховано багато кроків, які виконані частково або стали неактуальними. Наприклад, ще в 2011-ому була дана обіцянка встановити на зупинках планшети з похвилинним графіком руху. Міськрада пішла інноваційним шляхом і створила таку інтерактивну систему для кожного тернополянина – http://detransport.com.ua/.

Рейтинг “Слова і Діла” — не єдиний показник, що визнає ефективну діяльність команди Сергія Надала. Тернопіль – єдине місто в Україні та одне з восьми у Європі, яке у 2015 році нагороджене Почесною Таблицею Ради Європи. А соціологічна група “Рейтинг” спільно з International Republican Institute, за результатами дослідження громадської думки, віднесла Тернопіль до трійки міст України (разом з Вінницею і Харковом), де людям найкомфортніше жити. У цьому списку наше місто випередило навіть такі мегаполіси, як Київ та Львів.

НОВА Тернопільська газета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com