Нові деталі розслідування вбивства депутата з Тернопільщини!

Вбивці три дні вистежували депутата Кременецької міськради і громадського активіста Про це повідомив керівник Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Як стало відомо правоохоронцям, підозрюваних бачили у Кременці за три дні до вбивства. Вони навіть приїжджали до домівки волонтера. Це помітили його товариші. Вони й попередили Віталія Ващенка про підозрілих осіб, але той не відреагував.

 Найгірше  те, що люди знали про загрозу, але ніхто не повідомив поліцію, – каже Репортеру Олександр Богомол.  – Більше того, за кілька днів до трагедії волонтеру погрожували. За цей час камерам вдалося зафіксувати одяг та обличчя підозрюваних. Є кілька свідків, які їх бачили.

За словами правоохоронців, на місці події знайдено дві кепки, які належали злочинцям. Автомобіль, яким вони користувалися, відслідковано. На місці вбивства знайдено сліди боротьби, що дає підстави припускати, що волонтер намагався захиститися.

Наразі слідчі схиляються до версії, що Віталія Ващенка вбили за його громадсько-політичну діяльність. Він розслідував факти зловживання у правоохоронних органах, судовій системі та органах державної та місцевої влади. Займався справою незаконної вирубки лісів.

– Припускаю, що підозрювані мали на меті лише залякати жертву, – каже Олександр Богомол, – але в результаті сталося вбивство. Наше завдання знайти не тільки виконавців, а й замовників.

За словами очільника поліції, правоохоронці не можуть розповісти всі деталі слідства. Але з нюансами кримінального провадження може ознайомитися дружина вбитого. Якщо у неї будуть сумніви щодо ефективності роботи поліції, вона зможе повідомити про це громадськість.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com