В Тернополі пікетували поліцію. Фото

В Тернополі громадські активісти пікетували обласне управління поліції. Вони вимагали пришвидшити розслідування вбивства депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Віталій був відомий як активний борець із корупцією в місцевих органах влади і судовій системі. Товариші по громадській діяльності вважають, що спровокувати вбивство могла одна зі справ, які він оприлюднив. Вони побоюються, що винні встигнуть втекти за кордон, поки триватиме розслідування

«Загибель Віталія Ващенка – це наслідок безвідповідальності правоохоронних органів. Якби справи, відкриті ще рік-два тому, завершили, то цілком зрозуміло, що не було б кому замовляти вбивство. Система спрацювала б, і винні були покарані», – зазначив учасник акції, голова громадської організації «Народна рада» Віталій Савчук.

Участь у пікеті взяли також представники Правого сектору, «Тризубу імені Степана Бандери». Близько десятка хлопців прийшли у балаклавах.

Очільник обласної поліції Олександр Богомол, який вийшов до пікетувальників, запевнив, що злочинців зараз розшукують у кількох областях України. Слідчі зафіксували зовнішні прикмети нападників, виявили відбитки пальців, встановили авто, на якому втікали бандити. Самої машини, проте, не знайшли.

«За нашою версією, злочинці не йшли вбивати. Якби хотіли вбити, не залишили б живим. Скоріш за все, перестаралися. На жаль, була така ситуація, що перед нападом вони три дні перебували в Кременці. Віталій теж був попереджений окремими людьми, що до нього приїхали й хочуть щось зробити, але не надав цьому уваги», – зазначив Богомол.

Начальник обласної поліції повідомив, що основною версією вбивства залишається громадська і політична діяльність Ващенка.

«Ми перевіряємо інформацію, надану громадськими активістами щодо можливих замовників злочину. У тому числі тих осіб, з якими Віталій мав конфліктні ситуації щодо діяльності органів місцевого самоврядування, державних органів», – зазначив Богомол.

Активісти також вимагають завершення справ, розслідування яких ініціював Ващенко. Пікетувальники зазначили, що готові до інших акцій протесту, якщо розслідування затягуватимуть.
У Тернополі активісти пікетували поліцію через вбивство депутата Ващенка
У Тернополі активісти пікетували поліцію через вбивство депутата Ващенка

Як повідомляла IA ZIK, 26 травня в Кременці було вбито громадського активіста, депутата міської ради Віталія Ващенка. Поліцейські встановили, що на чоловіка напали близько 23.00. Активіста жорстоко побили на території його нежитлового обійстя, де він займався підприємницькою діяльністю. За гарячими слідами правоохоронці з’ясували, що нападників було двоє.

З численним травмами голови та грудей Ващенка госпіталізували у реанімацію райлікарні. За кілька годин він помер.

Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 ККУ – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/06/01/u_ternopoli_aktyvisty_piketuvaly_politsiyu_cherez_vbyvstvo_deputata_vashchenka_704437

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com