Де на Тернопільщині до армії призвали найбільше юнаків?

Відбулася відеонарада з головами райдержадміністрацій під керівництвом голови Тернопільської ОДА Степана Барни.

В ході засідання присутні розглянули питання, винесені на порядок денний: про виконання планового завдання по відбору на військову службу за контрактом та строкову військову службу та про стан надання субсидій населенню області.

На Тернопільщині лідер у виконанні мобілізаційного плану — Зборівський район (94%).

В загальному область виконує план на 40%.

Впливає на даний показник масовий виїзд громадян за кордон, а також і те, що представники національної поліції не мають права зайти на територію приватних підприємств. Щодо цього очільник області запропонував внести певні зміни до законодавства, а також закцентував увагу на випадках проходження служби призовників не за місцем дислокації місцевої військової частини.

«Ми відправляємо хлопців у навчальні центри, а згодом їх можуть направляти у бригади, розташовані в інших областях, — зазначив Степан Барна. — Так, четверо хлопців з Тернопільщини проходили підготовку в Старичах, а потім їх скерували на службу в 30-ту житомирську бригаду. У підсумку це впливає на загальну картину виконання мобілізаційного плану».

Голова Тернопільської ОДА озвучив пропозицію впровадити цільове держзамовлення підготовки спеціалістів з умовою подальшої служби в армії. За словами очільника області, профтехучилища Тернопільщини  у першу чергу повинні готувати фахівців, яких сьогодні потребує армія — водіїв, ремонтників тощо.

Під час вказаної наради також обговорили питання детінізації економічних процесів України та ситуацію боротьби з корупцією.

За результатами наради голова облдержадміністрації С.Барна підвів підсумки та дав ряд доручень до виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com