В Тернополі дружини і матері бійців АТО пікетували ОДА. Відео

У Тернополі матері та дружини тих контрактників, які уже понад два роки воюють на сході України, просять, щоб Міноборони розірвало з солдатами давно протерміновані контракти і дозволило їм залишити фронт.

Із такою вимогою жінки пікетували обласну держадміністрацію.

Про це йдеться у сюжеті інформаційного проекту «Огляд дня. Захід» (щобудня о 20:00 на телеканалі ZIK).

Пікетувальники організували акцію протесту напередодні засідання Верховної Ради, бо побоювались, що депутати вкотре відкладуть розгляд поправок до закону про контрактників.

«Мій син підписав контракт ще в мирний час, у 2011 році, у 2014-му його б мали розірвати. Однак ніхто цього робити не збирається, і така проблема є не лише в Тернополі – тисячі таких дітей зараз сидять десь по окопах», – обурюється мати контрактника Жанна Сергеєва.

Родичі переконують: за стільки часу хлопці вже виснажились, вони розчаровані та роздратовані. У свою чергу в облдержадміністрації обіцяють допомогти, чим можуть.

«Ми готуємо листа міністру оборони, щоб все-таки дати можливість хлопцям, які підписували контракт на визначений термін, повернутися додому», – запевнив перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак.

Нагадаємо, вчора із такою ж вимогою пікетували і в Чернівцях. Близько 20 родичів військових, які служать за контрактом, зібрались біля приміщення обласного військкомату та вимагали їх демобілізації. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/06/17/u_ternopoli_vymagaly_povernennya_kontraktnykiv_iz_zony_ato_709241

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com