Сміттєзвалище на Тернопільщині підпалили навмисно? Фото

В Тернопільській ОДА відбулася оперативна нарада в присутності представників засобів масової інформації, щодо ситуації навколо Малашівського сміттєзвалища.

Як повідомив під час наради начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, 16 серпня горіння сміття зафіксоване на території за межами Малашівського полігону.

«Пожежа була у 5 точках, що свідчить про невипадковий характер займання. Спільними зусиллями пожежу погасили менш ніж за добу, загрозу ліквідовано. Складнощів у гасінні, як про це інформували деякі ЗМІ не було.

Водночас Голова Тернопільської ОДА повідомив, що дав доручення структурним підрозділам здійснити аналіз актуальної ситуації на всіх сміттєзвалищах області, в тому числі доповісти про наявність стихійних осередків скупчення побутових відходів. «Правоохоронним органам доручено забезпечити недопущення підпалів на територіях сміттєзвалищ та прилеглих до них. Тернопільська міська рада у свою чергу має забезпечити рекультивацію Малашівського сміттєзвалища. Обласна адміністрація надаватиме всебічну допомогу та сприяння», – уточнив Степан Барна.

На сьогоднішній день поблизу території Малашівського сміттєзвалища чергує пожежне відділення, яке здійсню проливку та контроль за даним стихійним сміттєзвалищем з метою запобігання виникнення повторних випадків загорання», – зазначив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com