Тернопільський університет – в ТОП-5 “Олімпійських вишів” України

У бразильському Ріо-де-Жанейро фінішували XXXI літні Олімпійські ігри. Упродовж з 5 по 21 серпня 2016 року Олімпійська команда України здобула 11 медалей (2 золоті, 5 срібних, 4 бронзові). У загальнокомандному заліку вітчизняні спортсмени посіли 31 місце.

Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України підвів і для себе певні підсумки. В Ріо виступити за Україну вирушило 88 студентів із 27 вишів. За кількістю студентів-учасників Олімпіади Тернопільський національний економічний університет посів 5 сходинку, поступившись таким «монстрам» як НУФВСУ, Кам’янець-Подільський національний університет ім. І.Огієнка, Львівський державний університет фізичної культури. Досить символічно, адже саме 5 студентів ТНЕУ виступили в Ріо. Нагадаємо вам їхні імена:

Ахадова Світлана — Веслування на байдарках і каное

Тугарєв Олександр — Вітрильний спорт

Ткачук Вікторія — Легка атлетика

Тітімець Анна  — Легка атлетика

Мельник Тетяна — Легка атлетика

Міністерство освіти і науки України постійно підтримує розвиток олімпійського руху і надалі сприятиме системній роботі розвитку учнівського та студентського спорту в навчальних закладах нашої держави. Міністерство  створює умови для  поєднання навчання та підвищення спортивної майстерності студентів, підготовки їх до Олімпійських ігор через проведення багатоступеневих студентських змагань, формує разом з національними Федераціями з видів спорту збірні студентські команди для участі в чемпіонатах Європи, світу серед студентської молоді і Всесвітніх Універсіадах, які є одним з головних етапів підготовки до Олімпійських ігор.

sports.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com