На Тернопільщині не вистачає питної води: її вже подають за графіком!

За останні роки рівень підземних вод на Тернопільщині значно знизився. В селах пересохли колодязі, в лісах і балках – джерела.

Не минуло це лихо і Бережани. В каптажі, збудованому ще в 1934р., де збиралися підземні джерельні води, рівень води знизився настільки, що неможливо забезпечити нею населення міста.

В зв’язку з цим, БМКП «Добробут» змушене тимчасово подавати воду за графіком. Часті відключення призводять до додаткових поривів водопровідної мережі.

Для відновлення цілодобового водопостачання найближчим часом буде відновлено водопостачання з свердловини в районі насосної станції. Для цього міською радою профінансовано закупівлю глибинного насосу ЕЦВ 12-160-105 та проведення заміни подаючого водопроводу від даної свердловини до центрального водопроводу – 120м.

Вже розробляється проектно-кошторисна документація на встановлення електрообладнання та відновлення приміщення електрощитової на цій артсвердловині.

Міською радою профінансовано встановлення автономних колонок-качалок по вул. Шевченка, роздоріжжя вулиць Загороди-Крушельницької, на території станції швидкої допомоги по вул. Б. Хмельницького, по вул. Червона-біля магазину «Чумак», та влаштування артезіанської свердловини для забезпечення водою дитячого садка, гуртожитку та частини жителів с.Рай.

Графік подачі води насосною станцією:

5°°год – 8³°год;
10°°год – 14°°год:
15³°год- 18³°год;
21°°год – 00³°год

Цей графік стосується тільки тих абонентів, які забезпечуються водою із центральної насосної станції, яка знаходиться на вул. Шевченка.

Інші споживачі, що отримують воду із артезіанських свердловин, які розташовані в районі вулиць 8-го березня, Бічна Шептицького, Депутатська, Миру, Корольова, водою будуть забезпечені цілодобово.

Просимо з розумінням віднестися до ситуації, яка склалася. БМКП «Добробут» прикладає максимум зусиль, щоб відновити водопостачання в місті в повному обсязі.

Адміністрація БМКП «Добробут»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com