Скільки держслужбовців з Тернопільщини пройшли люстрацію?

З початку 2016 року територіальні органами ДФС у Тернопільській області отримали 435 запитів на проведення спеціальних перевірок відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

В результаті по 52 перевірках встановлено розбіжності.

Також з початку року отримано понад три тисячі запитів на проведення перевірок, передбачених Законом України «Про очищення влади». Впродовж цього року надано 4 518 висновків.

Окрім цього, протягом вказаного терміну отримано більше 20,1 тис. запитів на проведення перевірок, передбачених п. 9 ст. 12 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції». За результатами їх розгляду надано понад 8 тисяч висновків, у 2359 випадках встановлено недостовірність відомостей.

Варто зазначити, що перевірки здійснювались за спеціальним алгоритмом, який дозволяє виявляти недостовірність вказаних у декларації відомостей про наявність у суб’єктів декларування майна (майнових прав), а також невідповідність вартості майна (майнових прав), набутого за час перебування на відповідних посадах, доходам, отриманим із законних джерел.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про очищення влади», особа, яка вказала недостовірні відомості щодо набутого майна та не змогла пояснити його походження, позбавляється на 10-річний термін права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com