В Тернополі набір до контрактної армії виконали лише на 7,7 %

Усі райони та міста Тернопільської області повинні максимально відповідально виконувати завдання, що ставить Держава у сфері формування професійної армії та її підтримки. На цьому наголошує Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

«Тернопільщина — край, де народилися тисячі незламних патріотів, які поклали своє життя за волю України. Сьогодні ми продовжуємо виборювати своє право на самостійність. При цьому умови служби для військовослужбовців значно покращилися. Окрім того, на місцевому рівні в частині районів нашої області вже розпочали підтримувати тих, хто вступає на військову службу за контрактом, зокрема їм пропонується разова грошова підтримка», — підкреслює Степан Барна.

У цей же час в Тернопільському обласному військовому комісаріаті звертають увагу на те, що наразі в Україні не оголошено мобілізацію. Відтак побоювання, що з військкомату чоловіка або сина одразу ж заберуть в АТО — безпідставні. На сьогоднішній день в області триває набір на контракту службу в армії, що гарантує низку значних переваг — від гідної заробітної плати до можливості реалізувати себе професійно, водночас проявивши патріотичну громадську позицію.

Як не прикро, але й на Тернопільщині є райони та міста, у яких до питання військової служби ставляться дуже пасивно.

Так, за даними Тернопільського обласного військового комісаріату найгірша ситуація з наповненням контрактної армії спостерігається в обласному центрі – лише 7,7 % .

Причиною низьких показників голова Тернопільської ОДА вважає інформаційний голод. Тому він вкотре закликав керівників районів, мерів міст, сільських та селищних голів, а також голів новостворених громад – сумлінно донести до населення усі переваги служби за контрактом, в тому числі налагодити належній рівень співпраці з Центрами зайнятості.

«Сьогодні є всі умови, щоб військовий почував себе комфортно на службі та мав достойний пакет соціального захисту. І цю інформацію потрібно донести до людей. Саботажу щодо комплектації армії на Тернопільщині бути не може», — підкреслив Степан Барна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com