Переатестація тернопільських копів: підлеглі майже у 20 разів розумніші за керівництво

Очільник поліції Тернопільщини Олександр Богомол спільно з представниками громадських організацій провів прес-конференцію, на якій розповів про процес переатестації правоохоронців.

Олександр Богомол повідомив про заміни у складі атестаційних комісій, як того й вимагали представники громадськості, тож вже сьогодні продовжиться третій етап атестації. На комісію очікують близько півтори тисячі працівників поліції, повідомляє Depo.Хмельницький.

Також розповів і про звільнення в результаті службового розслідування з посади одного з заступників начальника ГУНП в області. Його переведено на нижчу посаду. Наразі обласна прокуратура оголосила йому підозру за кримінальні правопорушення передбачені статтями 262 та 263 ККУ.

“Процес переатестації передбачає процес очищення – сказав очільник поліції краю. – Поліція не ховається від людей, вона очищається. Це останній етап, після якого буде набране постійний штат. Жоден працівник, який не пройшов атестацію, в постійний штат включений не буде”.

“У нас вже траплялися випадки, коли звичайний патрульний мав набагато вищий рівень знань, аніж начальник відділу. Так, наприклад, один із таких керівників набрав у тестах аж 7 зі 120 необхідних балів. Але є й приємні випадки – слідчий з Шумщини набрав 115 балів із 120”, – зауважив член атестаційної комісії Іван Ковалик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com