Мер з Тернопільщини заборонив школам примусово збирати кошти з батьків

Міський голова Чорткова Володимир Шматько звернувся із відкритим листом до керівників навчальних закладів міста, у якому заборонив примусово збирати кошти із батьків для потреб установ.

“Як міський голова, відповідальний за добробут кожного мешканця міста, я вкотре наголошую, що у навчальних закладах Чорткова категорично заборонено примусове збирання коштів для поточних потреб навчальних закладів.

Благодійність як безкорислива і добровільна пожертва нав’язуватись, а тим паче вимагатись не може. Прийом благодійних внесків батьків має здійснюватись виключно на добровільній основі з обов’язковим оформленням відповідної документації, бухгалтерським обліком та систематичним інформуванням громадськості про їх використання.
З перших днів свого обрання, проводячи зустрічі в педагогічних колективах, я наголошував на цьому і моя позиція залишається незмінною. Незмінним залишається й один із основних пріоритетів моєї роботи як міського голови, новообраної міської влади – поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, створення належних умов для навчання, виховання та розвитку наших дітей.

Цьогоріч з міського бюджету виділено чималі кошти на розвиток освітянської галузі. При коригуванні міського бюджету на 2016 рік на потреби загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів додатково виділено 1, 435, 2 тис. грн. З них: на продукти харчування дитячим дошкільним закладам – 100 тис. грн., для завершення капітального ремонту харчоблоку у дитячому садочку № 1 – 81 тис. грн., на заміну вікон – 260 тис. грн., на придбання предметів, матеріалів та надання інших послуг – 35 тис. грн.

Загальноосвітнім навчальним закладам для завершення ремонтних робіт виділено – 200 тис. грн., на придбання підручників – 46 тис. грн., акустичних систем – 65 тис. грн., на розвиток спорту, проведення змагань – 210 тис. грн. і т.д.
Тобто, міська влада бере на себе максимальну частину бюджетного навантаження на освітянські заклади міста.
Звертаючись до педагогічних колективів міста, я вимагаю не лише ефективності та прозорості використання коштів, а й обов’язкового регулярного інформування батьків щодо розподілу добровільних внесків!

Турбота про наших дітей — є спільна відповідальність. Лише разом ми зможемо подолати негативні прояви та не допустити фактів зловживань та хабарництва в навчальних закладах нашого міста”, – йдеться у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com