На Тернопільщині цукровий завод потруїв річку: загинула риба

У місті Хоросткові на Тернопільщині місцеве підприємство отруїло річку Тайна, скинувши неочищені стічні води. Це призвело до загибелі риби.

Як повідомили IA ZIK у Державній екологічній інспекції а Тернопільській області,  було перевірено факт забруднення річки в межах Хоросткова, сіл Хлопівка, Увисла, Ціліїв, Старий Нижбірок і Личківці Гусятинського району. На ділянці річки в межах села Ціліїв екологи нарахували загиблими більше сотні рибин.

Під час перевірки встановлено, що ТОВ «Компанія» Галичина цукор» (Хоростківське виробництво) скидало стоки потужністю 25 л/с каналізаційною мережею з витоком у рівчак, з подальшим потраплянням у річку Тайна.

«Про факт забруднення проінформовано органи влади й місцевого самоврядування. ТОВ «Компанія» Галичина цукор» видано припис, яким зобов’язано припинити несанкціонований скид. Одночасно формуються матеріли справи для передачі їх до адміністративного суду щодо заборони здійснення скиду», – зазначили в екологічній інспекції.

В інспекції повідомили, що проводять розрахунок збитків, спричинених забрудненням річки, для передачі справи до Гусятинського відділення поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com