Спортсмен з Тернопільщини виграв золоту медаль Паралімпіади

Майстер спорту України міжнародного класу Іван Шкварло з Підгаєць, що на Тернопільщині, виступаючи в складі національної збірної, здобув золоту медаль на футбольному турнірі Параліміпійських ігор у Ріо.

У фіналі змагань у впертій боротьбі збірна України здолала команду Ірану з рахунком 2:1. Основний час завершився у нічию 1:1. У складі нашої команди відзначився Володимир Антонюк. У додатковий час наші спортсмени все ж таки зуміли вирвати перемогу – у першому екстра таймі переможний гол забив Артем Красильников. Відзначимо, що на шляху до перемоги українські паралімпійці обіграли навіть збірну Бразилії.

Додамо, що це вже друга золота медаль Паралімпіади для нашого земляка Івана Шкварло. Перше «золото» спортсмен здобув на Паралімпійських іграх 2008 року у Лондоні.

Загалом, Україна вперше завершила Паралімпійські ігри в трійці кращих. Підсумкові 117 медалей – 41 золота, 37 срібних і 39 бронзових – кращий результат в історії України. А на першому місці у медальному заліку Паралімпіади-2016 – Китай (107 золотих, 81 срібна, 51 бронзова), на другому – Великобританія (64 золотих, 39 срібних, 44 бронзових). За дисциплінами українське золото розподілилось таким чином: плавання 25 перемог, легка атлетика – 4, настільний теніс – 2, фехтування – 2, веслування на каное – 1, велоспорт (шосе) – 1, велотрек – 1, футбол 7×7 – 1, дзюдо – 1, пауерліфтинг – 1, академічне веслування – 1, кульова стрільба – 1.

oblsport.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com