На Тернопільщині пройшло Всеукраїнське військове паломництво. Фото

За словами отця Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, у цьогорічному паломництві взяло участь близько півтори тисячі військовослужбовців, загальна кількість прочан сягнула двох тисяч осіб.

Серед учасників VIII військового паломництва  були представники Збройних сил України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної прикордонної та Державної пенітенціарної служб. Також на прощу до Зарваницької Богородиці прибули учасники АТО, їхні родини, волонтери, миряни та військові капелани, курсанти та ліцеїсти.

Як повідомляє прес-служба Національної гвардії України, більшість нацгвардійців, що долучилися до події, на прощі в Зарваниці не вперше і поїздка вже стала для них доброю традицією. Для когось це обов’язок душі, а для когось — пошук душевних сил, віри й довіри до Бога.

Молитовну програму паломництва відкрили Михайло (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії, владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Провідна тема цьогорічного паломництва – вірність: вірність Богові, Батьківщині та родині. Тому українські військові взяли участь у відновленні хресних і шлюбних обітниць та військової присяги на вірність Україні.

«Ми сьогодні стоїмо перед великою відповідальністю за духовну міць наших військовослужбовців. Головне у військовослужбовців — це сила духу. Господь своїх вірних береже. Коли хочемо, щоб Бог зберіг від кулі та нещасть, ми хочемо заявитися перед Богом вірними», — сказав військовий єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

«Під час цього паломництва молимося за мир по всій Україні. Щоби Господь допоміг його здобути та зберегти, щоби благословив миром вірних Йому людей, щоби захистив, оберіг і повернув живими і здоровими наших військовослужбовців до їхніх родин, – наголосив владика Михаїл. – Ця вірність, про яку сьогодні говоримо, повинна бути не лише на фронті, але й у щоденному житті: вірність християнським цінностям, ділам милосердя, молитві за живих і померлих. Ознака вірності повинна проявлятися в нашому буденному житті».

Окрім молитовної програми, для військових паломників було підготовано концертні виступи. Так, на сцені виступили оркестр Збройних сил України і зведений оркестр ЗТУ та Навчального центру Національної гвардії України. Також для військових заспівали артисти Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю ЗС України та відомий гурт «Українські Барви».

Завершилося паломництво  Архиєрейською Божественною Літургією

azq1azq3

прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com