На Тернопільщині вдвічі скоротили податкову міліцію

Прохід реформування і діяльність податкової міліції розповів газеті «Досьє 102» перший заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Віталій Дума.

– Пане Віталію, зараз у державі триває широкомасштабна реформа правоохоронної системи, зокрема скорочення чисельності їх співробітників. Як ця реформа проходить у податковій міліції, чи позначилось скорочення особового складу на роботі?

– Впродовж 2016 року штатна чисельність підрозділів податкової міліції області скоротилась майже у 2 рази. Взагалі ліквідовані підрозділи на районному рівні. Нам вдалось зберегти професійне ядро колективу та забезпечити на належному рівні роботу як оперативного, так і слідчого підрозділів. Ми орієнтуємо співробітників на необхідність підвищення ефективності аналітичної роботи.

– Ваші працівники їздять у зону АТО. Чим вони там займаються?

– Наші співробітники відряджаються для проходження служби у спецпідрозділі податкової міліції, який здійснює оперативне забезпечення зони проведення АТО. Їхнє завдання – виявлення та припинення фактів незаконного переміщення товарів через лінію розмежування, контроль автомобільних та залізничних перевезень. Вони у складі мобільних груп патрулюють лінію розмежування, так звану «зеленку».

В цілому службу на сході краї­ни пройшли 40 відсотків особового складу. Тривалість ротації становить 4 місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com