Медики попереджають тернополян про три штами грипу

Крім звичного вірусу «Гонконг», цієї зими буде циркулювати доволі агресивний штам H1N1 і грип В, який викликає найбільш легкі форми захворювання


Цього осінньо-зимового періоду в Україні циркулюватимуть три штами грипу. Про це на брифінгу повідомила головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська.

«Перший – H3N2, різновид «Гонконг». Він не новий, але трохи інакший, тому що віруси грипу постійно змінюються. Близько 40% населення вже мають від нього імунітет, але краще провакцинуватися. Також буде циркулювати доволі агресивний штам H1N1 і грип В, який викликає найбільш легкі форми захворювання», – сказала Голубовська.

Інфекціоніст зазначила, що до «груп ризику» для штамів H3N2 і В входять – діти та люди старші 60 років, пише glavcom.ua.

При цьому, за її словами, штам H1N1 найбільш небезпечний для людей із надмірною вагою, хворих на цукровий діабет, астму, серцево-судинні захворювання, особливо тих, хто приймає препарати на основі ацетил-селіцилової кислоти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com