Бійці з Тернопільщини можуть отримати кошти на купівлю квартир

Постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І–ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов» прийняв Кабінет міністрів України.

Документом передбачено, що учасники АТО, які мають право на отримання житла, можуть отримати кошти на його самостійне придбання.

Уряд виділить субвенції у розмірі 300 млн гривень між регіонами для реалізації даного рішення.

Таким чином, люди самі зможуть вибрати собі необхідне житло, місце проживання та докласти у разі можливості власні кошти, аби придбати краще житло.

На сайті Міністерства соціальної політики України розміщено Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідам I-II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов, де можна ознайомитися із усіма умовами отримання коштів.

Протягом року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в Уповноваженому банку, члени сімей загиблих в АТО та інваліди АТО І чи ІІ групи самостійно використовують призначену їм грошову компенсацію на придбання житла як в закінчених будівництвом об’єктах так і шляхом інвестування в об’єкти житлового будівництва в будь-якому населеному пункті на території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com