Де на Тернопільщині виділили найбільше землі для бійців АТО?

Фахівці Головного управління Держгеокадастру області та органів місцевого самоврядування Тернопілля оновили перелік земель, які можуть бути надані учасникам АТО.

У листопаді 2016 року зарезервовано більше 5 тисяч гектарів земель.

Земельні ділянки можуть бути використані для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва та особистого селянського господарства.

Найбільшу кількість земель землевпорядники зарезервували у Зборівському районі – 503 га, Борщівському та Шумському районах по 492 га, Козівському районі – 387 га та Заліщицькому районі – 364 га. Також у Бучацькому, Гусятинському та Теребовлянському районах зарезервовано більше 300 гектарів, у кожному з цих районів, для надання у власність учасникам антитерористичної операції.

Найбільше земель зарезервували для ведення особистого селянського господарства – 4334 га, індивідуального садівництва – 717 га, будівництва та обслуговування житла – 187 га.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На офіційній веб-сторінці Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області розміщено необхідну інформацію для учасників АТО, що мають намір отримати земельні ділянки на Тернопіллі у власність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com