На Тернопільщині від снігової стихії врятували 2000 людей

На засіданні міжвідомчого оперативно-координаційного штабу, який відбувся в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області, підвели підсумки діяльності служб цивільного захисту та органів влади під час ліквідації наслідків негоди.

На заході були присутні керівництво обласної адміністрації, ДСНС та інших відповідальних структур.

За день негоди на Тернопільщині у деяких районах випала півторамісячна норма опадів.

У перший день події на номер Служби порятунку надійшло понад 1300 викликів із проханням про допомогу. А всього за ці напружені дні оперативно-диспетчерська служба в цілодобовому режимі прийняла близько 4000 дзвінків.

Станом на 9:00 20 листопада вогнеборці біля 120 разів виїжджали для надання допомоги населенню, при цьому було залучено 460 чоловік особового складу та 130 одиниць спеціальної техніки.

Завдяки організованій та професійній роботі бійців Служби порятунку близько 2000 громадян отримали вчасну допомогу, з них 49 — дітей. 14 важкохворих було транспортовано до лікувальних закладів.

Рятувальники надали допомогу шести бригадам медиків.

Із снігового полону звільнили близько 500 легкових та вантажних автомобілів, 38 маршрутних автобусів та 12 карет швидкої допомоги.

“Перетерпіли, вистояли, змогли, перемогли”, – із словами вдячності звернувся до колег-рятувальників начальник У ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей,- “Дякую за спільність, згуртованість та організованість дій кожного. За те, що у ці дні ви показали себе, як справжня, достойна визнання та похвали команда.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com