Тернопільщина – лідер у створенні об’єднаних громад

Cаме ті області, які демонструють швидкі темпи децентралізації, стануть лідерами економічного розвитку країни. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочого візиту в Тернопільську область.

Він підкреслив, що багато успішних проектів, які зараз реалізовуються на Тернопільщині, стали можливими завдяки реформі децентралізації.

«Децентралізація – це можливість для громад бути самостійними. Головне, щоб ці можливості були вдало впровадженні у життя. Багато чому ще треба навчитися, але міцне підґрунтя уже закладено», – зазначив Прем’єр-міністр.

За словами заступника Голови Тернопільської ОДА Олега Валова, інші області вже запозичують досвід децентралізації Тернопільщини. Водночас і Тернопільщина багато чому вчиться, зокрема у польських та литовських колег. Запорукою успіху розвитку громад, за його словами, є добре підготовлені кадри.

«Держава надає кошти для поліпшення інфраструктури громади, і ці фінанси слід ефективно освоїти. Тому, в громаді мають були відповідні спеціалісти, які зуміють не тільки оформити проектну пропозиції, але і втілити її у життя. Ефект децентралізації має відчувати кожен мешканець. З боку адміністрації ми завжди готові надати підтримку», – зазначив Олег Валов.

Тернопільська область — лідер процесу об’єднання територіальних громад. В області вже створено 26 об’єднаних територіальних громад, 10 – у процесі об’єднання. Фактично, половина території області матиме всі необхідні інструменти для власного розвитку, підсумував Глава Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com